Ξεπερνώντας ένα τραύμα με τη βοήθεια της ενέργειας!

Χρόνος Ανάγνωσης: 2 minutes

Το τραύμα επηρεάζει το σώμα και το νου μας. Όταν κάτι «ξυπνάει» ένα τραύμα μέσα μας, αντιδρούμε διαφορετικά, με άλλους τρόπους ο κάθε άνθρωπος. Κάποιοι αισθάνονται να «πνίγονται» από αναμνήσεις και συναισθήματα… αναβιώνεις τον θυμό, τη θλίψη, τον φόβο. Υπάρχουν άλλοι που είναι πιο ελεγκτικοί στα συναισθήματά τους και αισθάνονται μούδιασμα ή την αίσθηση ότι «παρακολουθούν από απόσταση» την κατάσταση που εξελίσσεται γύρω τους. Συχνά, οι άνθρωποι έχουν συμπτώματα όπως αυξημένους καρδιακούς παλμούς, εφίδρωση, δύσπνοια ή πόνο σε κάποιο σημείο του σώματός τους.

Μπορείς να βοηθήσεις τον εαυτό σου να ξεπεράσει ένα τραύμα και να επιστρέψεις στο «εδώ και τώρα», ανακτώντας τον έλεγχο και το αίσθημα της ασφάλειας ξανά με τη βοήθεια της ενέργειας.

Ποιά είναι τα είδη γείωσης:

Δυο τα είδη της γείωσης:

1. Η ψυχική γείωση, μας προσανατολίζει στο χρόνο και στο χώρο και μας συνδεέι με το παρελθόν.

2. Σωματική γείωση, αφορά όπως αναφέρει στο σώμα και συμβαίνει απο τα πόδια και τα πέλματά μας μέσω των οποίων η διέγερση περνά μέσα στο σώμα και η περίσσεια εκφορτίζεται προς το έδαφος. 

Άσκηση βοήθειας να επανέλθεις στο “εδώ και τώρα”:

Ψυχική γείωση: «Ονομάζομαι… και είμαι ασφαλής τώρα. Ζω στο παρών και όχι στο παρελθόν. Αυτό το συναίσθημα θα περάσει.»

Αυτή είναι μια θετική δήλωση προς τον ευατό σου, που «εξηγεί» στον εγκέφαλο ότι δε ζω πια στο παρελθόν και δεν είμαι δέσμιος αυτού. Έχω τη δύναμη να βλέπω το γεγονός από άλλη οπτική γωνία. Θα βοηθήσω ΕΓΩ να περάσει, γιατί ΜΠΟΡΩ!

Σωματική γείωση: Τέντωσε τα δάχτυλα των χεριών και των ποδιών σου. Νιώσε τα να μακραίνουν. Νιώσε να «ξεπιάνεσαι», να «μεγαλώνεις»….

Leave a Reply