Συνεδρίες / Επικοινωνία / Ψυχοθεραπεία

Συνεδρίες ψυχοθεραπείας στο γραφείο της Βούλας

Κλειστέ ραντεβού στο 6944906575

Διαδικτυακές συνεδρίες ψυχοθεραπείας

Επί σειρά ετών, Έλληνες από όλο τον κόσμο με εμπιστεύονται μέσω διαδικτύου. Πολλοί φοβούνται ότι δεν θα δημιουργηθεί η σχέση που αναμένεται ανάμεσα στον θεραπευτή και στον θεραπευόμενο, ωστόσο, η θεραπευτική σχέση δημιουργείται από όσα λέγονται μέσα στη συνεδρία και όχι από το πόσο κοντά βρίσκεσαι με τον άλλο σε φυσικό επίπεδο. Πολλές φορές, το κοντά, σημαίνει μακριά.

Ατομική θεραπεία:

Τι είναι η Ατομική θεραπεία

Ο στόχος του ψυχολόγου σε μια ατομική ψυχοθεραπεία είναι να συνάψει μια θεραπευτική σχέση με τον ψυχοθεραπευόμενου μέσα σε ένα υποστηρικτικό περιβάλλον. Η βάση της σχέσης του θεραπευόμενου με τον ψυχολόγο πρέπει να είναι η ειλικρίνεια, η αμοιβαία εμπιστοσύνη αλλά και η βαθιά συνεργασία αφού μόνο έτσι θα καταφέρουν μαζί να φτιάσουν στον τελικό προορισμού . Κάθε ψυχοθεραπεία επιβάλλεται να έχει έναν τελικό προορισμό. Η υποστήριξη του θεραπευόμενου προς την κατανόηση του ψυχικού του κόσμου , μέσω της αυτογνωσίας αλλά και η αυτοεκτίμηση, είναι ουσιαστικής σημασίας για τον ψυχολόγο.

Στις ατομικές συνεδρίες ο θεραπευόμενος επικεντρώνεται στα θέματα που τον απασχολούν και τον προβληματίζουν με την συμπαράσταση και την βοήθεια του ψυχολόγου. Ο ψυχολόγος οφείλει να εντοπίσει τις προσωπικές δυσκολίες , τις εμπλοκές ή τα τραύματα που τον κρατάνε πίσω, καθηλωμένο στους φόβους και στα τοξικά συναισθήματα. Επίσης ο ρόλος του ψυχοθεραπευτή είναι να βρει τις ξεχασμένες ή κρυμμένες δυνάμεις του θεραπευόμενου και να τις ενισχύσει βοηθώντας τον να θυμηθεί ότι υπάρχουν και να τις αναδείξει.

Στις ατομικές συνεδρίες, στοχεύουμε σε εβδομαδιαίες συναντήσεις.

Η εχεμύθεια, η αποδοχή και η εμπιστοσύνη είναι βασικοί παράγοντες στη δημιουργία σχέσης και στην ανάπτυξη μιας καλής θεραπευτικής συνεργασίας.

  • Η πλέον συνηθισμένη για οποιοδήποτε θέμα ψυχολογικών προβλημάτων.
  • Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που ακολουθούν θεραπεία και δεν το συζητούν.
  • Στην ατομική θεραπεία δουλεύω με το άτομο που έχει απευθυνθεί σε εμένα και του ενισχύω την ενασχόληση με τον εαυτό του, το ενδυναμώνω.

Ψυχοθεραπεία Οικογένειας:

Οικογενειακές συνεδρίες ψυχοθεραπείας ειναι διαδεδομένες στην Ελλάδα.

  • Γίνεται συνήθως με γονείς και παιδιά
  • Στην οικογενειακή θεραπεία κυριαρχεί η συνεργασία.
  • Συχνά οι γονείς θεωρούν στατιστικά «φυσιολογικά» προβλήματα ως παθολογικά, ενώ μπορεί εμφανώς ανησυχητικά συμπτώματα να τα παραβλέψουν. Τα παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα επιδιώκουν να απομακρυνθούν απο την οικογένεια, όπως παράδειγμα με μια συμβίωση.

Θεραπεία Ζεύγους / couple – marital therapy

Τι είναι η θεραπεία ζεύγους


Η θεραπεία ζεύγους είναι ένα μέσο μείωσης των συγκρούσεων , των προβλημάτων και των διαφωνιών που δημιουργούνται στα ζευγάρια κατά την πάροδο του χρόνου. Απευθύνεται στα ζευγάρια που επιθυμούν την βελτίωση της επικοινωνίας τους και την καλυτέρευση της ποιότητας ζωής τους αφού η ποιότητα της σχέση επηρεάζει όλους τους άλλους τομείς.
Ουσιαστικά η θεραπεία ζεύγους έχει ρολό συμβουλευτικό και εστιάζει στην επίλυση σημαντικών ή και ασήμαντων προβλημάτων που οδηγούν σε συγκρούσεις και τριβές.
Όλες οι υγιές σχέσεις ξεκινούν , με καύσιμο τον ενθουσιασμό , με τις καλύτερες προϋποθέσεις και τις υψηλότερες προσδοκίες. Η φυσιολογική όμως πορεία των περισσοτέρων σχέσεων είναι να τείνουν προς τη φθορά. Τα ζευγάρια συνήθως δεν είναι έτοιμα να κατανοήσουν τις νέες συνθήκες , αντιδρούν , αισθάνονται ενοχές , αρνούνται να αποδεχθούν και να αντιμετωπίσουν την αλλαγή με αποτέλεσμα να απογοητεύονται να δυσφορούν και τελικά να ξεκινούν οι έντονες διαφωνίες. Πολλά από αυτά τα ζευγάρια δεν συνειδητοποιούν ότι η αίτια της κρίσης στη σχέση τους είναι απλά η αλλαγή φάσης της σχέσης τους.
Η συνομιλία των συντρόφων παρουσία του ψυχολόγου με σκοπό να επικοινωνήσουν τις σκέψεις, τις επιθυμίες και τα πραγματικά συναισθήματά τους , είναι ανακουφιστικό και σε κάποιες περιπτώσεις αποκαλυπτικό, για τον σύντροφό τους.
Η κατανόηση του εαυτού τους και του συντρόφου τους είναι η έναρξη μιας απόφασης, για τον εάν χρειάζονται ή θέλουν να ανταποκριθούν με επιτυχία, στις αλλαγές που είναι μπροστά τους.
Στη θεραπεία ζεύγους, το ζευγάρι ζητά από τον θεραπευτή να πάρει το μέρος κάποιου. Ο θεραπευτής αντιμετωπίζει το ζευγάρι ισότιμα και δείχνει ενσυναίσθηση και για δύο πλευρές.

  • Η θεραπεία ζεύγους ξεκινά με θέματα σχέσεων. Συνήθως οι σύντροφοι έρχονται στον ειδικό λόγω καυγάδων.
  • Δεν γίνεται να βρεις τον «τέλειο» (γονιδιακά και ψυχολογικά) σύντροφο. Μπορείς όμως να βρεις αυτόν που σου ταιριάζει, να αποφασίσεις τι σε καλύπτει, τι μπορείς να αντέξεις και να ενισχύσεις τα θετικά στοιχεία της υφιστάμενης σχέσης.
  • Πολλές φορές ζευγάρια έρχονται με προβλήματα δέσμευσης. Συνήθως μετά το γάμο οι σύντροφοι πέφτουν από το «ροζ συννεφάκι». Υπερισχύει η απογοήτευση της ματαίωσης και η σχέση δεν εξελίσσεται πάνω σε μια πραγματική βάση, αλλά ενισχύονται τα αρνητικά συναισθήματα.
  • Για να πετύχει μια σχέση πρέπει πρώτα οι ίδιοι να γνωρίζουμε τι ακριβώς θέλουμε και πως το διεκδικούμε.

Ομαδική συνεδρία Ψυχοθεραπείας / group therapy

  • Η ομαδική θεραπεία έχει σκοπό να βοηθήσει τα άτομα που συμμετέχουν στην ομάδα ώστε να αντιμετωπίζουν πιο αποτελεσματικά τις συναισθηματικές τους δυσκολίες, και να επιτύχουν την προσωπική τους ανάπτυξη κι αυτογνωσία.
  • Τα άτομα που συμμετέχουν στην ομάδα συνειδητοποιούν ότι υπάρχουν κι άλλοι άνθρωποι που νιώθουν παρόμοια μαζί τους, και τελικά αισθάνονται ανακούφιση γιατί βλέπουν πως δεν είναι μόνοι τους κι αβοήθητοι με το πρόβλημα που τους απασχολεί.    
  • Η ομάδα μπορεί να αποτελέσει μια σημαντική πηγή νοηματοδότησης, υποστήριξης & δύναμης σε δύσκολες περιόδους κατά τις οποίες κάποιο μέλος της αντιμετωπίζει έντονο άγχος και συναισθηματικό αδιέξοδο.
  • Η ανατροφοδότηση που εισπράττει κάποιο άτομο στην ομάδα από τις αντιδράσεις και την ανταπόκριση των υπολοίπων μελών στα ζητήματα που «ανοίγει» κατά την θεραπευτική διαδικασία συνήθως το βοηθάει να συνειδητοποιήσει κάποιες δυσλειτουργικές του στάσεις, ή/και επαναλαμβανόμενα μοτίβα στη συμπεριφορά του που μπορεί να δυσκολεύουν τις σχέσεις του με τους άλλους. Επίσης, η ανατροφοδότηση της ομάδας μπορεί να τον/ την βοηθήσει να αλλάξει την οπτική με την οποία βλέπει τα πράγματα, ή/και να υιοθετήσει πιο δημιουργικές και αποτελεσματικές στάσεις απέναντι στα προβλήματα που τον/ την απασχολούν.

Διαχείριση Στρες:

  • Το στρες είναι η βάση πολλών νέων ασθενειών και σωματικών συμπτωμάτων.
  • Στρες μας δημιουργούν και όμορφα γεγονότα στη ζωή μας, όπως ο γάμος και η γέννηση ενός παιδιού. Το θέμα είναι η έκφραση του στρες στη ζωή μας. Έχουμε δημιουργικό ή το λεγόμενο “κακό” στρες;

Άρθρα που εχω γράψει για το στρες:

Combo:

  • Συνδυάζω ενεργειακές θεραπείες με Ψυχοθεραπεία. Όταν η ενέργεια σε κάποιο σημείο του σώματός μας είναι μπλοκαρισμένη, μπορούμε να μιλήσουμε για ψυχοσωματική έκφραση συναισθήματος, εφόσον δεν είναι κάτι οργανικό. Χρησιμοποιώ ενεργειακές θεραπείες, έτσι ώστε να εντοπίσω ευκολότερα το σύμπτωμα και να το δουλέψουμε ψυχοθεραπευτικά για να βρούμε την αφετηρία του προβλήματος.

Επικοινώνησε μαζί μου ώστε να να προγραμματίσουμε online ψυχοθεραπεία ή για ο,τι άλλο σε απασχολεί.

Αφήστε τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσω άμεσα μαζί σας.

Επικοινώνησε μαζί μου.