Εγκλεισμός και Τηλεργασία στο σπίτι

Χρόνος Ανάγνωσης: < 1 minute

Με την τηλεργασία, το κλείσιμο πολλών επιχειρήσεων και την ανεργία η υγεία πολλών συνανθρώπων μας κλονίζεται. Μερικές από τις πιο συχνές παθήσεις αυτή την περίοδο είναι το σύνδρομο burnout αφού νέα έρευνα αναφέρει ότι με την τηλεργασία έχει αυξηθεί το ωράριο εργασίας , ενώ αύξηση παρουσιάζουν τα περιστατικά υπέρτασης και στεφανιαίας νόσου, η κατάθλιψη, η αύξηση τηλεφωνημάτων σε γενικούς γιατρούς και συνδυασμός ψυχιατρικών παθήσεων. Παράλληλα η ίδια έρευνα αναφέρει ότι :

όσοι εργάζονται από το σπίτι, έχουν μεγαλύτερο κόστος δεδομένου ότι προχώρησαν σε αλλαγές στο σπίτι, όπως αναδιάταξη χώρων και νέες αγορές όπως κάμερα, ακουστικά υπολογιστή, καρέκλα κ.α. 

Τι μπορείτε να κάνετε για να αισθανθείτε καλύτερα:  

  1. Σηκωθείτε από την καρέκλα σας κάθε 30’ και κάντε μερικά βήματα, ενώ ακούτε το αγαπημένο σας τραγούδι, μη χρησιμοποιείται τα ακουστικά σας μόνο για δουλειά.
  2. Αρχίστε φυσική άσκηση. 10’ γυμναστικής την ημέρα είναι μια καλή αρχή για να ανεβάσετε τα επίπεδα ενδορφινών σας. Οι τελευταίες λέγονται και ορμόνες της χαράς, αν με πιάνετε 😉
  3. Τακτικά γεύματα. Βάλτε ένα πρόγραμμα με συγκεκριμένες ώρες κυρίως γευμάτων και μικρών σνακ. Το να διατηρείται σταθερά τα σάκχαρα στον οργανισμό σας, θα σας ωφελήσει. Αποφύγετε τα πολλά γλυκά…
  4. Διατηρήστε το χώρο στον οποίο εργάζεστε, τακτοποιημένο, καθαρό και βάλτε και κανένα φρέσκο λουλουδάκι!
  5. Κυρίως, δημιουργήστε μια ρουτίνα στην καθημερινότητά σας και τηρείστε την. Είναι σημαντικό να γνωρίζεις τι θα κάνεις μέσα στην ημέρα σου. Είναι σημαντικό να έχεις αυτοέλεγχο.

Leave a Reply