Εγκλεισμός , τηλεργασία και Αυτοπεποίθηση

Χρόνος Ανάγνωσης: 2 minutes

Ο εγκλεισμός και η τηλεργασία άλλαξαν τη ζωή μας με πρωτοφανείς τρόπους. Όχι μόνο έχει αλλάξει ο τρόπος που εργαζόμαστε, αλλά έχει επίσης επηρεαστεί ο τρόπος με τον οποίο κοινωνικοποιούμαστε. Η χρήση κοινωνικών μέσων και μη υγιεινών διατροφικών συνηθειών παρουσιάζει συσχέτιση. Θα συναντήσουμε ένα «κύμα» για το πως να βελτιώσουμε το σώμα και τον εαυτό μας, #fitspiration λέγεται, μέσω φυσικής κατάστασης, παρουσιάζοντάς μας τα τέλεια σώματα. Αυτός ο τρόπος κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να οδηγήσει στη σύγκριση του «ατελούς» μας σώματος με αυτά που βλέπουμε στο διαδίκτυο και με αυτό τον τρόπο να αυξηθεί η δυσαρέσκεια για το σώμα μας, η οποία μπορεί να προκαλέσει αντιπαραγωγική διάθεση και να μας ωθήσει στην αντίθετη κατεύθυνση.

Πρότυπα

Επίσης, υπάρχει μια λιποφοβική τάση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που απώτερος στόχος είναι η ενοχοποίηση προς τα σώματα τα οποία μπορεί να έχουν πάρει βάρος μετά το lockdown λόγω Covid. Πρώιμη έρευνα έχει εντοπίσει δυσμενείς επιπτώσεις στις διατροφικές συμπεριφορές των ανθρώπων και στην ψυχική υγεία. Έτσι, άτομα ανέφεραν αλλαγή στις διατροφικές τους συμπεριφορές καθώς και πολύωρη κατανάλωση φαγητού.

Διαπίστωσαν ακόμη ότι, άτομα με διατροφικές διαταραχές ήταν πιο ευάλωτα στην αύξηση του στρες και των ανησυχιών που σχετίζονται με την ψυχική υγεία καθώς και πιο δυσπροσάρμοστοι στις διατροφικές συνήθειες αλλά και στην άσκηση.

Πως μπορείς να βοηθηθείς:

Α. Η σύγκριση δεν βοηθάει. Είσαι μοναδικό άτομο και πρέπει να το θυμάσαι!
Β. Διαφοροποίησε το περιεχόμενο που παρακολουθείς ώστε η ροή να περιλαμβάνει μεγαλύτερη ποικιλία ειδήσεων και μηνυμάτων που να προωθούν την αυτό-αποδοχή και την αυτοπεποίθηση
Γ. Φρόντισε τον εαυτό σου και αποδέξου τον.
Δ. Θυμήσου ότι στην πορεία της ζωής και στα διαφορετικά στάδια, το σώμα μας αλλάζει όπως και οι ρουτίνες μας.
Ε. Τρώγε συνειδητά. Παρατήρησε εάν τρως όταν πεινάς, όταν πλήττεις, όταν νιώθεις στρες ή μοναξιά.

Πηγή

Leave a Reply