Η αιτία της απιστίας.

Χρόνος Ανάγνωσης: 2 minutes

Απάτη! Η τέχνη της προδοσίας…

Η στιγμή που νόμιζες πως όλα ήταν καλά στη σχέση… απλά πέρασε από μπροστά σου και έφυγε. Έφυγε η ψευδαίσθηση σου ότι ήσουν ασφαλής μέσα σε αυτή και επιτέλους όλα θα άλλαζαν.

Η στιγμή που κάτι σου λέει ότι χρειάζεσαι κάτι έξω από εσένα για να νιώσεις ευτυχισμένος/η και πλήρης! Μπορεί πραγματικά να έχεις την τέλεια σχέση, οικογένεια αλλά να νιώθεις δυστυχισμένος/η μέσα σε αυτήν.

Η όλη κατάσταση μοιάζει με ένα δοχείο γεμάτο από αγαθά, αλλά στη βάση του να έχει μια τρύπα που συνεχόμενα αδειάζει.

Πιστεύεις ότι θα βρεις την πληρότητα στην επόμενη σχέση ή ότι δυο άτομα παράλληλα θα γεμίσουν το κενό… Αλλά αυτό παραμένει άδειο. Αυτό συμβαίνει γιατί το κενό, αφορά εσένα. Αρνείσαι ναι αντιμετωπίσεις ή δεν έχεις ανακαλύψει ακόμα τον εαυτό σου. Η ευτυχία είναι επιλογή, το μόνο που χρειάζεται είναι να την υποστηρίξεις. Να επενδύσεις σε αυτή και να μην φοβάσαι. Είσαι αρκετός/ή, είσαι ικανός/ή για αγάπη και το αξίζεις. Η ευτυχία κατοικεί μέσα μας.

Συνήθως, οι άνθρωποι που απατούν, δεν έχουν τίποτα σταθερό. Έχουν πολλούς φίλους, πολλές γυναίκες, πολλά πράγματα, πολλά ρούχα, χρειάζονται περισσότερα χρήματα, περισσότερους φίλους στο Facebook, περισσότερους ακόλουθους στο Twitter και γενικά έχουν την τάση να μην είναι ικανοποιημένοι με τίποτα. Αυτό αφορά το έλλειμμα του εαυτού τους.

Τι να κάνεις για να αντιμετωπίσεις το έλλειμμά σου;

  • Κάνε μια επιλογή και στήριξε την. Δε χρειάζεται μεγάλες υποσχέσεις. “Μόνο για σήμερα”, πες μέσα σου.
  • Η ευτυχία είναι μια εσωτερική απόφαση, απλά πρέπει να αποφασίσεις αν θέλεις να είσαι ευτυχισμένος/η. Σταμάτα να μαστιγώνεσαι.

“Δεν υπάρχει τίποτα τόσο καλό ή τόσο κακό, η σκέψη το κάνει έτσι”

Άμλετ, Σαίξπηρ

  • Δείξε την ευγνωμοσύνη σου στη σημερινή ημέρα. Ήσουν πιο ευτυχισμένος/η απο χθές.

Βρες την αφετηρία των ελλειμμάτων σου. Μήπως ήρθε η ώρα να διώξεις της δυστυχία από τη ζωή σου; Η απόκτηση μιας βαθύτερης κατανόησης του τι σε ενθαρρύνει στην απιστία μπορεί να σε βοηθήσει να επισκευάσεις την σχέση σου μετά από μια απιστία ή μπορεί να σε βοηθήσει να αποτρέψεις την αρχή της απιστίας.

Leave a Reply