Η #Καραντίνα με κατάντησε Κατίνα

Χρόνος Ανάγνωσης: 2 minutes

Νιώθεις τον τελευταίο καιρό, ότι ξυπνάς κάθε μέρα και ζεις την ίδια μέρα; Έναν γρήγορο καφέ, αν προλάβεις, προετοιμασία πρωινού για τα παιδιά, μάζεμα, προετοιμασία για μαγείρεμα, έναρξη πρώτης φάσης τηλεκπαίδευση, κουζίνα σε έκτακτη ανάγκη, διακοπή πρώτης φάσης τηλεκπαίδευση, σνακ, μάζεμα πάλι, «μη ξεχάσω να πιώ νερό», στρώσιμο κρεβατιών, μάζεμα άπλυτων, τηλεφώνημα για δουλειά, «χρειάζομαι τουαλέτα», στρώσιμο τραπεζιού για φαγητό, τηλεκπαίδευση δεύτερη φάση, μάζεμα τραπεζιού, πλυντήριο, «χρειάζομαι απαραίτητα λούσιμο»… κάπως έτσι συνεχίζει η μέρα και φτάνει το βράδυ να αναρωτιέσαι «Ήπια νερό; Πήγα τελικά τουαλέτα; Τι κατάντια είναι αυτή;» και όλα αυτά γιατί οι ισορροπίες άλλαξαν και η καθημερινότητα μας έγινε ακόμα πιο απαιτητική. Το αίσθημα απειλής που ακολουθεί την καθημερινότητά μας, λόγω του κορωνοϊού έχει δημιουργήσει χαμηλά  επίπεδα ελέγχου και έτσι χαμηλά επίπεδα αυτοεκτίμησης, η ασυνέπεια προς τον εαυτό και την κάλυψη των αναγκών του, τα αισθήματα επάρκειας από τα τόσα πράγματα που καλούμαστε να κάνουμε έχει ως αποτέλεσμα να αμφισβητούμε τις ικανότητες σε όλους τους ρόλους μας. Δεν είναι ωστόσο, έτσι, αρκεί να σκεφτούμε, ότι για κάποιες ώρες πριν λίγο μόλις καιρό, ήμασταν εργαζόμενοι, για κάποιες ώρες, ήμασταν σύζυγοι, φίλοι, γονείς. Στον τελευταίο και σημαντικότερο όλων ρόλο, καλούμασταν για κάποιες ώρες την ημέρα όπου τα παιδιά μας, εκτονωμένα και γεμάτα νέες εικόνες, πληροφορίες και φίλους να κάνουμε κάποιες «διορθωτικές» κινήσεις και συζητήσεις ώστε να έχουμε όλοι ένα θετικό πρόσημο από την ημέρα μας. 

Σήμερα τι αντιμετωπίζουμε στο διαχωρισμό όλων των παραπάνω ρόλων; Αυτό που εγώ ονομάζω «αποχυμωτή». Όταν πίνεις έναν ανάμεικτο χυμό δεν είσαι σίγουρος τι περιέχει μέσα. Έτσι και με τους ρόλους σε αυτή τη φάση… εκεί που κάνεις τηλεργασία, κάνεις λίγο το δάσκαλο στην τηλεκπαίδευση, τον «μπαμπούλα» στο σπίτι που είναι μόνιμα άνω-κάτω και η εξουθένωση είναι στο τσεπάκι σου! 

Πως προφυλασσόμαστε; 

Tip: Μια ώρα την ημέρα, τον γιατρό τον κάνει πέρα! Προσπάθησε να εξασφαλίσεις μια ώρα την ημέρα για εσένα. Θέλεις να είναι γυμναστική, θέλεις να είναι για beaute, θέλεις να τηλεφωνήσεις σε μια φίλη σου, να πιείς έναν καφέ ή να κάνεις λίγο διαλογισμό. Είναι σημαντικό να ανασυνταχθείς σε αυτή τη φάση. Είναι σημαντικό να θυμηθείς ποια είσαι και τι θέλεις. Αφιέρωσε λίγο χρόνο σε εσένα και ξέχνα για λίγο τις υποχρεώσεις… να είσαι σίγουρη ότι αυτές θα είναι εκεί να σε περιμένουν είτε είσαι εξουθενωμένη είτε είσαι καλά! 

Leave a Reply