Το παρελθον

Χρόνος Ανάγνωσης: < 1 minute

Αποδεσμεύσου από το παρελθόν. Οι περισσότεροι άνθρωποι ζούμε με «παρελθοντικά φαντάσματα», γεγονότα, ανθρώπους ή καταστάσεις που έγιναν κάποτε. Με αυτό τον τρόπο, το παρελθόν μας είναι παρόν στο τώρα μας και στην ουσία το κουβαλάμε ασταμάτητα, ενώ παράλληλα καθηλωνόμαστε σε αυτό. Συμπεριφορές που μας πληγώνουν, μας μειώνουν, μας κάνουμε να νιώθουμε «λίγοι» για τον εαυτό μας.

Έχει χρησιμότητα το παρελθόν

Η ανακάλυψη του παρελθόντος μπορεί να είναι χρήσιμη, αλλά όχι μέχρι να βρεθεί η θέση του στο παρόν. Εξέτασε γιατί, πώς και από ποιον μπορεί να έχεις μάθει τα μοτίβα που επαναλαμβάνεις και ποιες δεξιότητες μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να σταματήσεις τον αέναο κύκλο των συμπεριφορών που σε κάνουν να μην είσαι η καλύτερη εκδοχή σου.

Ο σκοπός του παρελθόντος γίνεται πιο εμφανής καθώς εντοπίζεται η θέση του στο παρόν και η προσπάθεια αποκάλυψης του, θα απελευθερώσει το μυαλό και το σώμα σου από τους περιορισμούς που το έχουν συγκρατήσει.

Σκοπός του παρελθόντος

Το παρελθόν έχει διάφορους σκοπούς. Ένας από αυτούς είναι να μας θυμίζει πόσο μακριά έχουμε φτάσει. Δεν πρέπει να προσκολληθείς στο παρελθόν, αλλά ούτε πρέπει να προσπαθήσεις να το λησμονήσεις, απλώς επειδή πιστεύεις ότι δεν ταιριάζει στο παρόν σου.

Ερωτώ: Μήπως μέσα σε αυτό υπάρχει μια μικρή απόλαυση; Εάν ξεχάσω όλο το περιστατικό, τον άνθρωπο ή την κατάσταση θα αναγκαστώ να προχωρήσω χωρίς αυτόν;

Tip: Εξετάστε μέσα σας πόσο σημαντικό είναι το άτομο ή η κατάσταση που προκλήθηκε και θα βρείτε κρυμμένα μυστικά.

Leave a Reply