Εκπαίδευσε το μυαλό σου στη θετική σκέψη, άσε τον covid έξω!

Χρόνος Ανάγνωσης: < 1 minute

Πως πράγματι να μείνεις θετικός όταν γύρω σου υπάρχει μόνο αρνητικό κλίμα; Όταν αμφισβητείς το καθετί διαβάζοντας τα πάντα από τους πάντες ειδικούς και μη; Όταν απογοητεύεσαι, αποτυγχάνεις, στεναχωριέσαι;

Με κάθε τέτοιο περιστατικό το πρώτο πράγμα που κάνουμε είναι η απόσυρση. Αποσύρεσαι από τους πάντες αλλά πάνω από όλα από τον εαυτό σου. Αποσυνδέεσαι από την ενέργειά σου, την ανθεκτικότητά σου και από την πίστη στον εαυτό σου ή και τους άλλους. Συνέπεια όλων αυτών είναι η απαισιοδοξία που σιγά σιγά εμφανίζεται και αρχίζει το ύπουλο παιχνίδι της κατατρώγοντας τα κατακτημένα μας φρούρια.

Το να μείνω πιστός στον εαυτό μου και θετικός στις σκέψεις μου είναι μια ψυχική και συναισθηματική κατάσταση του νου που εστιάζει στο καλό και αναμένει θετικά αποτελέσματα.

Η προσδοκία του καλού δηλαδή η ευτυχία, η υγεία και η επιτυχία είναι η πεποίθηση ότι όλα τα πράγματα, καταστάσεις, εμπόδια και δυσκολίες θα λειτουργήσουν ευνοϊκά στο τέλος. Μου αρέσει πολύ να σκέφτομαι πως υπάρχει κάποιος προορισμός στη ζωή μας και πως όποιο μονοπάτι και αν διαβείς, στο τέλος θα πας εκεί που είναι να βρεθείς. Δεν είναι μοιρολατρικό αυτό που γράφω, είναι το αντίθετο. Είναι το ένστικτο που οδηγεί στον προορισμό, όπως βλέπουμε στη φύση. Πολλά ζώα και πουλιά μεταναστεύουν και οδηγούνται από ένστικτο στον προορισμό τους. Άρα, μιλάμε για κάτι που μας ανήκει και δεν το ορίζει ο νους!

Η αισιοδοξία δεν σημαίνει ότι δεν αναγνωρίζουμε τα αρνητικά μας συναισθήματα, ούτε ότι τα παραμερίζουμε. Αναγνωρίζω το αρνητικό αλλά ΕΠΙΛΕΓΩ να επικεντρωθώ στο θετικό. Είναι απλώς η πεποίθηση ότι παρά τις τρέχουσες συνθήκες, τα πράγματα θα λειτουργήσουν ευνοϊκά στο τέλος.

Έχοντας πίστη, καλείς μέσα σου το θετικό αποτέλεσμα της κάθε κατάστασης. Είναι το μυαλό σου που εκλύει αυτή την δύναμη! Έτσι, εκπαιδεύεις στην ουσία και το μυαλό σου να “μεταφράζει” θετικά τα πράγματα.

Leave a Reply