Ενεργοποιήσου!

Χρόνος Ανάγνωσης: < 1 minute

Τα πάντα γύρω μας είναι ενέργεια. Όχι μόνο αυτά που ξέρουμε και αυτά που νιώθουμε. Είμαστε όμως, συνδεδεμένοι με την ενέργειά μας; Υπάρχουν φορές που νιώθεις άδειος από ενέργεια; Ότι σέρνεσαι, ότι δεν είναι η μέρα σου, ότι δεν σε πηγαίνουν τα πόδια σου; Βέβαια και το έχεις νιώσει. Είσαι μοντέρνος άνθρωπος και η αποφόρτιση είναι μέρος της καθημερινότητάς μας.

Ενεργοποίηση σημαίνει να διεκδικήσεις τη χαρά, να δεχτείς τα δώρα της ζωής και να ανακαλύψεις τον ρόλο σου στη ζωή. Τον σκοπό σου!

Θα υπήρξε κάποια στιγμή στη ζωή σου που πίστευες ότι όλα πήγαιναν καλά, όλα ήταν όπως έπρεπε. Αυτό σημαίνει να είσαι ενεργοποιημένος. Δεν είναι συγκυρία, δεν είναι μαγικό, δεν είναι τυχαίο. Απλά για κάποιο λόγο, εκείνη την περίοδο ήσουν στην σωστή τροχιά για αυτό που προοριζόσουν.

Πως βοηθάς τον εαυτό σου να ενεργοποιηθεί: Θα χρειαστείς τεχνικές γείωσης.

Μείωσε την αρνητική ενέργεια με συζητήσεις για τον εαυτό σου και σταμάτα την αυτοκριτική. Δε χρειάζεσαι κανέναν για επιβεβαίωση, στρέψου στην αυτοεκτίμηση.

Το σώμα σου καθώς και ο νους σου θα χρειαστούν τεχνάσματα, για να αφήσουν την ενέργεια να κυκλοφορήσει και να μην μπλοκαριστεί σε κάποιο σημείο του σώματός σου που πονάει ή έχει σωματοποιήσει κάποιο συναίσθημα και για να μην το μπλοκάρει ο νους σου με αμφισβητήσεις.

Νοητική γείωση: “Ζω στο παρόν και τώρα βρίσκω συνειδητά την ενέργειά μου”

Σωματική γείωση: Τοποθέτησε την παλάμη σου, στο στήθος και ανέπνεε χαλαρά. Παρατήρησε πως ανεβαίνει και κατεβαίνει το χέρι σου στο στήθος σου. Επικεντρώσου στην κάθε σου αναπνοή.

Άρχισε σήμερα!

Μόλις ενεργοποιηθείς τίποτα δεν θα σε σταματά!


Εύη Βασιλείου / Ψυχολόγος

Leave a Reply