
Για αρκετές ώρες, αναζητώ έγκυρες έρευνες με αισιόδοξα αποτελέσματα για τον covid, διότι αρκετά! Όλοι γνωρίζουμε τις αρνητικές συνέπειες από αυτό που ζούμε… ωστόσο, αρνούμαι να δεχτώ ότι δεν θα υπάρξουν και θετικά. Και τα αναφέρω όλα αυτά, όντας μητέρα 4 μικρών παιδιών με 3 τηλεκπαιδεύσεις στο σπίτι και ένα μωρό να κλαίει συνεχόμενα γιατί δεν μπορεί να ηρεμήσει από τις φωνές των μικρών «αιχμαλώτων».
Εάν σκεφτούμε ότι στη σύγχρονη ιστορία, αυτό που συμβαίνει στα σπίτια μας, να είμαστε δηλαδή 24-7 «όλοι οι σκύλοι μια γενιά», δεν έχει ξανασυμβεί. Παιδάκια, ζωάκια, σύντροφοι, σύζυγοι και ο εαυτός μας σε κρίση, από όποιο ρόλο και αν το δεις είναι δύσκολο…
Ωστόσο, θεωρώ ότι όλο αυτό παραμένει μια ευκαιρία να διορθώσουμε, να εξετάσουμε, να εμβαθύνουμε τις σχέσεις μας.
Γνωρίζω πολύ καλά, ότι τόσους καβγάδες, δεν θα έχετε απαριθμήσει στην καθημερινότητά σας. Και σας λέω αυτό με επίγνωση: Μπράβο! Ο καβγάς, είναι σημάδι διαπραγμάτευσης, ζωντανής σχέσης, ενδιαφέροντος και «νοιαξίματος». Σε αυτή την κατηγορία προφανώς, δεν περιλαμβάνονται οι κακοποιητικές και βίαιες σχέσεις, το τονίζω!
Tip: Αρχίστε μια «διαφωνία» σας με το «νιώθω…» και προσπαθήστε να μην μιλήσετε για τον άλλο, παρά μόνο για εσάς. Βάλτε τον εαυτό σας στο επίκεντρο της κατάστασης και μιλήστε σε πρώτο πρόσωπο… Ζητήστε και από τον συνομιλητή σας, το ίδιο. Θα νιώσετε καλύτερα μιλώντας για εσάς και σίγουρα και ο συνομιλητής σας, θα νιώσει λιγότερη άμυνα, έτσι μπορεί να εξελίξετε μια διαφωνία, σε παραγωγική συζήτηση. Στο τέλος θα έχετε ένα καλό αποτέλεσμα και ένα καλό αίσθημα μέσα σας και όχι τοξικότητα.
Μια τέτοια τεχνική για να πετύχει, θέλει διάθεση, εξάσκηση και χρόνο. Είναι δύσκολο να το πετύχετε με τη μία, αλλά είναι μια όμορφη πρόκληση για εσάς και τη βελτίωσή σας.