Αποτοξινώσου από τον πανικό του κορωνοϊού. Καν’ το αλλιώς!

Χρόνος Ανάγνωσης: 2 minutes

Η ενέργεια στον πλανήτη, αλλάζει! Γίνονται αποκαλύψεις, υπάρχουν ανακατατάξεις, αναπροσαρμογές σε όλα τα επίπεδα. Είναι μια δυσάρεστη περίοδος; Είναι μια περίοδος για αλλαγές, αυτό είναι σίγουρο! Μπορείς να αφήσεις τον εαυτό σου, να αφεθεί σε καταθλιπτική διάθεση, να βουτηχτείς σε μαύρες σκέψεις, να τα δεις όπως στα παρουσιάζουν….

Ωστόσο, μπορείς να κάνεις και κάτι άλλο! Επέλεξε το πρίσμα, με το οποίο μπορείς να δεις τη ζωή σου σήμερα. Προσπάθησε να δεις όσα συμβαίνουν σαν μια ευκαιρία για αλλαγή. Επέλεξε να μην αφήνεις υπερβολές στη σκέψη σου αλλά να βλέπεις τα πράγματα ορθολογικά. Σε κάθε αδιέξοδο που πιστεύεις, ότι έχεις μπει, βρες την αλλαγή της πορείας σου και απλά άλλαξε κατεύθυνση. Αποδέξου αυτό που ισχύει την εκάστοτε στιγμή. Πηγή της μεγαλύτερης δυστυχίας, είναι η άρνηση σε αυτό που ισχύει. Σκέψου τις εναλλακτικές σε αυτό που συμβαίνει σήμερα. Μη βλέπεις τον εαυτό σου οχυρωμένο σε μια γωνία, φορώντας την πανοπλία σου με μόνο σκοπό να προστατευτείς από κάθε τι που θα πάει στραβά! Ότι ήταν να πάει στραβά, πήγε! Είναι όμως, γεγονός και είναι πίσω!

Ποιο είναι το δικό σου σχέδιο δράσης, για τη ζωή σου;

Βήμα πρώτο:

  • εντόπισε αυτό που σε κάνει να νιώθεις αδύναμο και περιόρισε την επαφή μαζί του…
  • κλείσε την τηλεόραση,
  • αφαίρεσε site τα οποία σε πανικοβάλουν με «ειδήσεις» που μόνο αυτοί ξέρουν, αυτό που είναι να συμβεί δεν το ξέρεις και δεν θα σε ωφελήσει να το μάθεις πριν από όλους…
  • μην απαντάς σε τηλέφωνα υστερικών συγγενών και φίλων,

κάνε αυτό που θα σε βάλει ξανά στον άξονα της ισορροπίας σου

Βήμα δεύτερο: η επίγνωση, το να παρατηρούμε τι συμβαίνει γύρω μας, μπορεί να αφυπνίσει μέσα μας, δυνάμεις που δεν θυμόμαστε ότι της είχαμε. Άρχισε να παρατηρείς τι σκέψεις έρχονται στο μυαλό σου και προσεκτικά, όπως διαλέγεις τι ταινία θα δεις, άρχισε να ταξινομείς τις σκέψεις σου.

Όσο έρχονται σκέψεις, υπάρχει ένα τέχνασμα που μπορεί να σε βοηθήσει… «όχι τωρα» που στην ουσία «ξεγελάς» τη σκέψη αυτή, βάζοντάς την στην άκρη.

Βήμα τρίτο: εφόσον επιτύχεις το δεύτερο βήμα, διάλεξε ένα διαφορετικό δρόμο. Επέλεξες τις σκέψεις σου και τώρα πρέπει να τις χαλιναγωγήσεις! Αυτό το βήμα έχει σημασία γιατί στην ουσία μας δίνει το περιθώριο να αλλάξουμε μια σκέψη-συμπεριφορά, η οποία δεν μας εξυπηρετεί άλλο, δεν μας είναι χρήσιμη για την ψυχική μας υγεία.

Όλα είναι θέμα επιλογών. Κάνε μια επιλογή που θα κάνει καλύτερο το παρόν και το μέλλον σου!

Leave a Reply